Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Suasana 3000 jemaah berbuka puasa 1 Ramadan 1445H

Alhamdulillah, gembira kami mendengar bahawa hari pertama berbuka puasa di MADAD telah menjadi pengalaman yang menyeronokkan bagi jemaah dan keluarga!

Suasana seronok makan bersama dan berkongsi makanan pastinya memberikan kebahagiaan dan pengalaman yang unik.

Tambahan pula jemaah tidak sabar menunggu sehingga habis solat yang diimamkan oleh Ustaz Hari Mulya.

Yang paling menarik, menu berbuka petang ini – Nasi Briyani Beras Basmathi disediakan dengan pelbagai lauk tambahan potluck, pastinya memberikan kenikmatan luar biasa.

Rupanya, buboq yang disediakan dikatakan paling sedap di dunia! Seronok team Madad dapat pujian, hilang letih mereka memasak ya. Dengan jemputan lebih dari 3000 orang untuk bersama-sama berbuka, dijamin cukup untuk semua. Jangan risau, inshaAllah, kecukupan rezeki pasti akan diberikan.

Imam untuk malam ini adalah Syeikh Rashdan. Tiba-tiba teringatkan suaranya yang sayu, menggugah hati dan membuatkan ramai menitiskan air mata.
https://fb.watch/qUjxCvHLnW/

Jika anda berminat untuk menaja berbuka atau bersahur, anda boleh berbuat demikian di sini :
https://madadcentre.com/tajaramadan/

Semoga berbuka puasa ini memberikan berkat dan keberkatan kepada kita semua. Selamat berbuka puasa!

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Tanyalah Ustaz – Didiklah Anak Mengikut Zaman

Alhamdulillah, hari ini berlangsung siaran langsung Tanyalah Ustaz 2024 dalam topik Didik Anak Mengikut Zaman. Bersama moderator Da’i Azrin dan panelis Ustaz Mohammad Yaakub Yusra dan tetamu undangan Nureddy Nursal (Pemilik Pasukan Homebois) “…Kenapa anak-anak menjadi lebih degil dan memberontak, walaupun sudah dinasihat?” Jom ikuti ulasan lanjut dalam sesi penuh bersama panel-panel jemputan :

Forum Dhuha – Jauhi Skim Cepat Kaya

Alhamdulillah, topik kesedaran yang menarik hari ini, Jauhi Skim Cepat Kaya!. Lagi menarik adalah sesi hari ini dikongsi sendiri oleh Datuk Haji Mohd Asri, Mentor Pelaburan patuh syariah Malaysia, bersama-sama Ustaz Haslim Baharim. “…sedih, hanya 4% sahaja bumiputera di Malaysia yang terlibat dalam dunia saham sebenar, tetapi ramai bumiputera yang ‘terkena’ jerat scammer” Jom kita

Forum Jumaat – Ramadan Soleh, Syawal Terlondeh

Alhamdulillah, forum Malam Jumaat hari ini bertajuk  Ramadhan Soleh Syawal Terlondeh, dimeriahkan bersama-sama Ustaz Yaakub Yusra & panel jemputan Datuk Haji Mohd Asri, Ustaz Haslin Baharim & Ustaz Abdullah Khairi. “…Celakalah, Ramadan datang, Ramadan pergi. Tetapi tak diampunkan dosa” MashaAllah, selalu kita dengar, tapi pasti akan terkesan di hati setiap kali peringatan ini diberi. Jom

Kuliah Dhuha – Nuzul Al-Quran 1445H

Alhamdulillah, kami berbesar hati dan bersyukur atas kehadiran Ustaz Moqti Ahmad, untuk sesi Kuliah Dhuha di Madad. Tajuk yang dibincangkan juga lebih menyedarkan kita tentang keagungan Al-Quran. “…ada pendapat ulama menyatakan, Malam Lailatul Qadar adalah malam Nuzul AL-Quran? “ Jom kita dengarkan sesi penuh bersama Ustaz Moqti Ahmad :

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.