Suasana 3000 jemaah berbuka puasa 1 Ramadan 1445H

Alhamdulillah, gembira kami mendengar bahawa hari pertama berbuka puasa di MADAD telah menjadi pengalaman yang menyeronokkan bagi jemaah dan keluarga!

Suasana seronok makan bersama dan berkongsi makanan pastinya memberikan kebahagiaan dan pengalaman yang unik.

Tambahan pula jemaah tidak sabar menunggu sehingga habis solat yang diimamkan oleh Ustaz Hari Mulya.

Yang paling menarik, menu berbuka petang ini – Nasi Briyani Beras Basmathi disediakan dengan pelbagai lauk tambahan potluck, pastinya memberikan kenikmatan luar biasa.

Rupanya, buboq yang disediakan dikatakan paling sedap di dunia! Seronok team Madad dapat pujian, hilang letih mereka memasak ya. Dengan jemputan lebih dari 3000 orang untuk bersama-sama berbuka, dijamin cukup untuk semua. Jangan risau, inshaAllah, kecukupan rezeki pasti akan diberikan.

Imam untuk malam ini adalah Syeikh Rashdan. Tiba-tiba teringatkan suaranya yang sayu, menggugah hati dan membuatkan ramai menitiskan air mata.
https://fb.watch/qUjxCvHLnW/

Jika anda berminat untuk menaja berbuka atau bersahur, anda boleh berbuat demikian di sini :
https://madadcentre.com/tajaramadan/

Semoga berbuka puasa ini memberikan berkat dan keberkatan kepada kita semua. Selamat berbuka puasa!

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Solat Raya Aidilfitri di MADAD, Meriah Lain Macam

Alhamdulillah, berdasarkan pengumuman rasmi, esok merupakan 1 Syawal dan seluruh umat Islam akan menyambut Hari Raya Aidilfitri. Di MADAD, kami juga telah membuat persiapan untuk menunaikan solat sunat Aidilfitri dengan penuh tertib dan kemeriahan. Untuk solat Hari Raya tahun ini, imam yang akan memimpin adalah Ustaz Shukri Ali. Bagi yang pernah solat di belakang beliau,

Ramadan Menghampiri Penghujungnya: Kenangan dan Penghargaan Buat MADAD

Ramadan semakin melabuhkan tirainya, dan kini hanya berbaki dua hari sebelum bulan yang penuh keberkatan ini meninggalkan kita. Hati menjadi sayu mengenangkan betapa pantas masa berlalu. Semoga Allah SWT mengizinkan kita semua untuk bertemu dengan Ramadan sekali lagi pada tahun hadapan, dengan kesihatan dan iman yang lebih kuat, insyaAllah. Pada malam ini, solat tarawih di

Kenangan Indah di Masjid Madad: Bacaan Sheikh Amir dan Kebersamaan Keluarga

Malam ini begitu menyentuh hati apabila mendengar bacaan Sheikh Amir dalam solat terawih. Suaranya yang merdu mengingatkan kembali momen solat di Masjidil Haram, satu kenangan yang pastinya dirindui oleh ramai. Hari ke-10 Ramadan di Masjid Madad terus meriah dengan tradisi berbuka puasa bersama keluarga dan sahabat. Walaupun hari bekerja, ramai yang tetap meluangkan masa untuk

Suasana Berbuka Puasa dan Solat Terawih di Masjid Madad

Menikmati waktu berbuka puasa bersama keluarga dan sahabat sememangnya suatu pengalaman yang amat berharga. Suasana di Masjid Madad pada waktu ini dipenuhi dengan jemaah yang datang bersama ibu bapa, pasangan, anak-anak, serta rakan-rakan. Ia menjadi satu detik kebersamaan yang mengeratkan silaturahim dalam bulan penuh keberkatan ini. Malam ini juga merupakan malam kedua dan terakhir bagi

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.