Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

MADAD Cemerlang Di Temasya Sukan HESA 2024

Alhamdulillah, tahniah diucapkan kepada Maahad Integrasi MADAD atas kejayaan cemerlang dalam Temasya Sukan HESA 2024! Ini adalah pencapaian yang luar biasa melibatkan 109 sekolah agama di negeri Kedah.

Berbekalkan semangat juang luar biasa, walaupun tanpa padang yang lengkap, usaha dan dedikasi para pelajar yang berlatih setiap petang di padang SMK Tunku Ismail patut dipuji. Mereka menunjukkan semangat yang tinggi dan komitmen yang luar biasa untuk mencapai kejayaan ini.

Jom kita lihat keputusan dan hasil yang memberangsangkan hari ini. Berikut adalah kutipan pingat, mengikut acara yang dipertandingkan : 

 • Memanah:
  -Darwish – Johan 🥇
  -Ilman – Naib Johan 🥈
 • Bola Sepak – Johan 🥇
 • Memanah Berkumpulan – Johan 🥇
 • Memanah Individu – Wafi – Ketiga 🥉
 • Olahraga:
  -100m – Naib Johan 🥈
  -400m – Johan 🥇
  -4×400 – Ketiga 🥉
 • Badminton Berkumpulan – Johan 🥇

Dengan jumlah total kutipan pingat:

 • 5 Emas
 • 2 Perak
 • 3 Gangsa

Tahniah semua atlet MADAD!

Secara keseluruhannya, pencapaian ini tidak datang dengan mudah. Ia adalah hasil usaha gigih para pelajar, staf, guru, dan juga coach-coach yang memberi latihan tanpa bayaran. Ini menunjukkan betapa pentingnya sokongan dan kerjasama dalam mencapai kejayaan.

Matlamat utama bukan hanya kemenangan, tetapi juga untuk memberi pelajar tahfiz pengalaman berharga dan membina semangat serta disiplin dalam sukan. Ini membantu membentuk karakter yang kuat dan sikap positif, yang penting untuk kejayaan dalam pelbagai aspek kehidupan, termasuk pengajian Quran, agama, akademik, dan akhlak.

Doa dan harapan kami  semoga Maahad Integrasi MADAD terus cemerlang dalam semua bidang yang diceburi dan menjadi contoh terbaik kepada sekolah-sekolah lain. Kejayaan ini adalah satu inspirasi dan menunjukkan bahawa dengan usaha, semangat, dan kerjasama, segala-galanya adalah mungkin.

Tahniah sekali lagi, dan teruskan kecemerlangan!

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Atlet Tahfiz Cemerlang Di Temasya Sukan HESA 2024

Alhamdulillah, kejayaan  Maahad Integrasi MADAD dalam Temasya Sukan HESA 2024 sangat bermakna bagi kami kerana atlet-atlet muda yang mewakili MADAD ini terdiri dari pelajar Tahfiz.  Kejayaan ini sangat bermakna, terutama sekali bagi kali pertama menyertai temasya yang melibatkan 109 sekolah agama di Kedah. Pelajar tahfiz berjaya menunjukkan bahawa mereka mampu mengimbangi antara pengajian Quran dan

MADAD Cemerlang Di Temasya Sukan HESA 2024

Alhamdulillah, tahniah diucapkan kepada Maahad Integrasi MADAD atas kejayaan cemerlang dalam Temasya Sukan HESA 2024! Ini adalah pencapaian yang luar biasa melibatkan 109 sekolah agama di negeri Kedah. Berbekalkan semangat juang luar biasa, walaupun tanpa padang yang lengkap, usaha dan dedikasi para pelajar yang berlatih setiap petang di padang SMK Tunku Ismail patut dipuji. Mereka

400 kanak-kanak meriahkan Bengkel ‘Komik Dakwah’

Alhamdulillah, telah berlangsung aktiviti Bengkel Komik Dakwah yang bertemakan “If you can’t beat them, join them!”. Dahsyat temanya kali ini, kan? Perasan tak bagaimana anak-anak kita suka melukis di dinding rumah? Jangan marah kerana itu menunjukkan mereka kreatif. Beri mereka ruang dan sokongan, mana tahu mungkin ada bakat luar biasa yang terpendam dalam diri mereka.

Cabutan Bertuah meriah di Aidiladha 1445H

Alhamdulillah, cara Qurban tahun ini bukan sahaja penuh dengan keberkatan, tetapi juga diserikan dengan sesi Cabutan Bertuah yang menarik! Selepas menyelesaikan 710 bahagian dan 125 ekor lembu, kami mengadakan sesi cabutan bertuah sebagai tanda penghargaan kepada semua petugas yang telah bekerja keras. Senyuman gembira dan sorakan kegembiraan memenuhi ruang, mana tak nya – hadiah bukan

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.