Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

MADAD Cemerlang Di Temasya Sukan HESA 2024

Alhamdulillah, tahniah diucapkan kepada Maahad Integrasi MADAD atas kejayaan cemerlang dalam Temasya Sukan HESA 2024! Ini adalah pencapaian yang luar biasa melibatkan 109 sekolah agama di negeri Kedah.

Berbekalkan semangat juang luar biasa, walaupun tanpa padang yang lengkap, usaha dan dedikasi para pelajar yang berlatih setiap petang di padang SMK Tunku Ismail patut dipuji. Mereka menunjukkan semangat yang tinggi dan komitmen yang luar biasa untuk mencapai kejayaan ini.

Jom kita lihat keputusan dan hasil yang memberangsangkan hari ini. Berikut adalah kutipan pingat, mengikut acara yang dipertandingkan : 

 • Memanah:
  -Darwish – Johan 🥇
  -Ilman – Naib Johan 🥈
 • Bola Sepak – Johan 🥇
 • Memanah Berkumpulan – Johan 🥇
 • Memanah Individu – Wafi – Ketiga 🥉
 • Olahraga:
  -100m – Naib Johan 🥈
  -400m – Johan 🥇
  -4×400 – Ketiga 🥉
 • Badminton Berkumpulan – Johan 🥇

Dengan jumlah total kutipan pingat:

 • 5 Emas
 • 2 Perak
 • 3 Gangsa

Tahniah semua atlet MADAD!

Secara keseluruhannya, pencapaian ini tidak datang dengan mudah. Ia adalah hasil usaha gigih para pelajar, staf, guru, dan juga coach-coach yang memberi latihan tanpa bayaran. Ini menunjukkan betapa pentingnya sokongan dan kerjasama dalam mencapai kejayaan.

Matlamat utama bukan hanya kemenangan, tetapi juga untuk memberi pelajar tahfiz pengalaman berharga dan membina semangat serta disiplin dalam sukan. Ini membantu membentuk karakter yang kuat dan sikap positif, yang penting untuk kejayaan dalam pelbagai aspek kehidupan, termasuk pengajian Quran, agama, akademik, dan akhlak.

Doa dan harapan kami  semoga Maahad Integrasi MADAD terus cemerlang dalam semua bidang yang diceburi dan menjadi contoh terbaik kepada sekolah-sekolah lain. Kejayaan ini adalah satu inspirasi dan menunjukkan bahawa dengan usaha, semangat, dan kerjasama, segala-galanya adalah mungkin.

Tahniah sekali lagi, dan teruskan kecemerlangan!

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Tumbangnya 125 ekor lembu di Aidiladha 1445H

Acara Qurban tahun ini telah berjalan dengan lancar! Sebanyak 710 bahagian dan 125 ekor lembu telah diselesaikan menjelang jam 4 pagi. Terima kasih kepada semua petugas yang bekerja keras, kita telah berjaya meningkatkan kelancaran proses berbanding tahun-tahun sebelumnya. Namun, terdapat satu insiden di mana seekor lembu terlepas dan pergi ke arah van-van tahfiz. Kami memohon

“Tubuh badan itu Amanah Allah!..” – Solat Sunat Aidiladha 1445

Alhamdulillah, hari ini selepas selesai solat sunat Aidiladha, khutbah yang telah dibacakan oleh Ustaz Yaakub Yusra –  berkisarkan tajuk Kesihatan dan Tubuh Badan Amanah Allah. “…24 jam Allah bagi untuk kalian, apa yang kalian lakukan dengan masa itu?” MashaAllah, selalu kita dengar, tapi pasti akan terkesan di hati setiap kali peringatan ini diberi. Jom ikuti

Tanyalah Ustaz – Didiklah Anak Mengikut Zaman

Alhamdulillah, hari ini berlangsung siaran langsung Tanyalah Ustaz 2024 dalam topik Didik Anak Mengikut Zaman. Bersama moderator Da’i Azrin dan panelis Ustaz Mohammad Yaakub Yusra dan tetamu undangan Nureddy Nursal (Pemilik Pasukan Homebois) “…Kenapa anak-anak menjadi lebih degil dan memberontak, walaupun sudah dinasihat?” Jom ikuti ulasan lanjut dalam sesi penuh bersama panel-panel jemputan :

Forum Dhuha – Jauhi Skim Cepat Kaya

Alhamdulillah, topik kesedaran yang menarik hari ini, Jauhi Skim Cepat Kaya!. Lagi menarik adalah sesi hari ini dikongsi sendiri oleh Datuk Haji Mohd Asri, Mentor Pelaburan patuh syariah Malaysia, bersama-sama Ustaz Haslim Baharim. “…sedih, hanya 4% sahaja bumiputera di Malaysia yang terlibat dalam dunia saham sebenar, tetapi ramai bumiputera yang ‘terkena’ jerat scammer” Jom kita

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.