Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

400 kanak-kanak meriahkan Bengkel ‘Komik Dakwah’

Alhamdulillah, telah berlangsung aktiviti Bengkel Komik Dakwah yang bertemakan “If you can’t beat them, join them!”. Dahsyat temanya kali ini, kan?

Perasan tak bagaimana anak-anak kita suka melukis di dinding rumah? Jangan marah kerana itu menunjukkan mereka kreatif. Beri mereka ruang dan sokongan, mana tahu mungkin ada bakat luar biasa yang terpendam dalam diri mereka. Dinding yang kotor boleh dibersihkan, tetapi kesan kemarahan kita akan terus melekat di hati mereka. Oleh itu, marilah kita berhati-hati dalam mendidik dan menyokong minat anak-anak.

Daripada terus mencari cara untuk menghalang anak-anak muda daripada menghabiskan masa dengan aktiviti yang kurang bermanfaat, mengapa tidak kita gunakan bahasa yang mereka suka? Inilah yang mendorong MADAD untuk menganjurkan Bengkel Lukisan Kisah Alquran sempena cuti umum kelahiran Sultan Kedah.

Bengkel khas ini menarik perhatian ramai dengan kehadiran Ustaz Kartun, seorang pengajar yang unik kerana beliau mengajar anak-anak melukis berdasarkan kisah-kisah dari Alquran. Melalui bengkel ini, anak-anak bukan sahaja berhibur, malah mereka juga mempelajari nilai-nilai murni dan pengajaran dari kisah-kisah suci.

Sambutan yang diterima amat menggalakkan, dengan ramai anak-anak memenuhi masjid untuk menyertai bengkel ini. Ini membuktikan bahawa anak-anak juga suka berada di masjid jika diberikan aktiviti yang menarik dan bermanfaat.

InshaAllah, kami akan menganjurkan Bengkel Lukisan Kisah Alquran 2.0 pada masa akan datang. Teruskan sokongan anda dan bersama-sama kita memupuk kreativiti serta minat anak-anak dalam suasana yang penuh keberkatan.

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Atlet Tahfiz Cemerlang Di Temasya Sukan HESA 2024

Alhamdulillah, kejayaan  Maahad Integrasi MADAD dalam Temasya Sukan HESA 2024 sangat bermakna bagi kami kerana atlet-atlet muda yang mewakili MADAD ini terdiri dari pelajar Tahfiz.  Kejayaan ini sangat bermakna, terutama sekali bagi kali pertama menyertai temasya yang melibatkan 109 sekolah agama di Kedah. Pelajar tahfiz berjaya menunjukkan bahawa mereka mampu mengimbangi antara pengajian Quran dan

MADAD Cemerlang Di Temasya Sukan HESA 2024

Alhamdulillah, tahniah diucapkan kepada Maahad Integrasi MADAD atas kejayaan cemerlang dalam Temasya Sukan HESA 2024! Ini adalah pencapaian yang luar biasa melibatkan 109 sekolah agama di negeri Kedah. Berbekalkan semangat juang luar biasa, walaupun tanpa padang yang lengkap, usaha dan dedikasi para pelajar yang berlatih setiap petang di padang SMK Tunku Ismail patut dipuji. Mereka

400 kanak-kanak meriahkan Bengkel ‘Komik Dakwah’

Alhamdulillah, telah berlangsung aktiviti Bengkel Komik Dakwah yang bertemakan “If you can’t beat them, join them!”. Dahsyat temanya kali ini, kan? Perasan tak bagaimana anak-anak kita suka melukis di dinding rumah? Jangan marah kerana itu menunjukkan mereka kreatif. Beri mereka ruang dan sokongan, mana tahu mungkin ada bakat luar biasa yang terpendam dalam diri mereka.

Cabutan Bertuah meriah di Aidiladha 1445H

Alhamdulillah, cara Qurban tahun ini bukan sahaja penuh dengan keberkatan, tetapi juga diserikan dengan sesi Cabutan Bertuah yang menarik! Selepas menyelesaikan 710 bahagian dan 125 ekor lembu, kami mengadakan sesi cabutan bertuah sebagai tanda penghargaan kepada semua petugas yang telah bekerja keras. Senyuman gembira dan sorakan kegembiraan memenuhi ruang, mana tak nya – hadiah bukan

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.