Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

400 kanak-kanak meriahkan Bengkel ‘Komik Dakwah’

Alhamdulillah, telah berlangsung aktiviti Bengkel Komik Dakwah yang bertemakan “If you can’t beat them, join them!”. Dahsyat temanya kali ini, kan?

Perasan tak bagaimana anak-anak kita suka melukis di dinding rumah? Jangan marah kerana itu menunjukkan mereka kreatif. Beri mereka ruang dan sokongan, mana tahu mungkin ada bakat luar biasa yang terpendam dalam diri mereka. Dinding yang kotor boleh dibersihkan, tetapi kesan kemarahan kita akan terus melekat di hati mereka. Oleh itu, marilah kita berhati-hati dalam mendidik dan menyokong minat anak-anak.

Daripada terus mencari cara untuk menghalang anak-anak muda daripada menghabiskan masa dengan aktiviti yang kurang bermanfaat, mengapa tidak kita gunakan bahasa yang mereka suka? Inilah yang mendorong MADAD untuk menganjurkan Bengkel Lukisan Kisah Alquran sempena cuti umum kelahiran Sultan Kedah.

Bengkel khas ini menarik perhatian ramai dengan kehadiran Ustaz Kartun, seorang pengajar yang unik kerana beliau mengajar anak-anak melukis berdasarkan kisah-kisah dari Alquran. Melalui bengkel ini, anak-anak bukan sahaja berhibur, malah mereka juga mempelajari nilai-nilai murni dan pengajaran dari kisah-kisah suci.

Sambutan yang diterima amat menggalakkan, dengan ramai anak-anak memenuhi masjid untuk menyertai bengkel ini. Ini membuktikan bahawa anak-anak juga suka berada di masjid jika diberikan aktiviti yang menarik dan bermanfaat.

InshaAllah, kami akan menganjurkan Bengkel Lukisan Kisah Alquran 2.0 pada masa akan datang. Teruskan sokongan anda dan bersama-sama kita memupuk kreativiti serta minat anak-anak dalam suasana yang penuh keberkatan.

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Tumbangnya 125 ekor lembu di Aidiladha 1445H

Acara Qurban tahun ini telah berjalan dengan lancar! Sebanyak 710 bahagian dan 125 ekor lembu telah diselesaikan menjelang jam 4 pagi. Terima kasih kepada semua petugas yang bekerja keras, kita telah berjaya meningkatkan kelancaran proses berbanding tahun-tahun sebelumnya. Namun, terdapat satu insiden di mana seekor lembu terlepas dan pergi ke arah van-van tahfiz. Kami memohon

“Tubuh badan itu Amanah Allah!..” – Solat Sunat Aidiladha 1445

Alhamdulillah, hari ini selepas selesai solat sunat Aidiladha, khutbah yang telah dibacakan oleh Ustaz Yaakub Yusra –  berkisarkan tajuk Kesihatan dan Tubuh Badan Amanah Allah. “…24 jam Allah bagi untuk kalian, apa yang kalian lakukan dengan masa itu?” MashaAllah, selalu kita dengar, tapi pasti akan terkesan di hati setiap kali peringatan ini diberi. Jom ikuti

Tanyalah Ustaz – Didiklah Anak Mengikut Zaman

Alhamdulillah, hari ini berlangsung siaran langsung Tanyalah Ustaz 2024 dalam topik Didik Anak Mengikut Zaman. Bersama moderator Da’i Azrin dan panelis Ustaz Mohammad Yaakub Yusra dan tetamu undangan Nureddy Nursal (Pemilik Pasukan Homebois) “…Kenapa anak-anak menjadi lebih degil dan memberontak, walaupun sudah dinasihat?” Jom ikuti ulasan lanjut dalam sesi penuh bersama panel-panel jemputan :

Forum Dhuha – Jauhi Skim Cepat Kaya

Alhamdulillah, topik kesedaran yang menarik hari ini, Jauhi Skim Cepat Kaya!. Lagi menarik adalah sesi hari ini dikongsi sendiri oleh Datuk Haji Mohd Asri, Mentor Pelaburan patuh syariah Malaysia, bersama-sama Ustaz Haslim Baharim. “…sedih, hanya 4% sahaja bumiputera di Malaysia yang terlibat dalam dunia saham sebenar, tetapi ramai bumiputera yang ‘terkena’ jerat scammer” Jom kita

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.