Bantuan Untuk Orang Jauh

Murtadha Dakwah Centre (MADAD) kali ini bergerak ke tempat yang agak jauh sedikit dari lokasi Murtadha Dakwah Centre iaitu ke Pendang, Kuala Nerang dan Sik.

Sebelum bantuan sampai ke tempat yang dituju, Madad singgah sebentar di kawasan Gurun untuk bantu waris anak-anak yatim piatu yang belajar di Sekolah Kebangsaan Seri Jerai. Bantuan yang diberikan sebanyak 12 bungkusan keperluan asas dan 20 ekor ayam segar.

Selain itu bantuan diteruskan ke Sekolah Kebangsaan Muzaffar Shah dengan diwakilkan kepada Ustazah Ainul Mardhiah selaku guru di sekolah tersebut. Sebanyak 30 pack bantuan keperluan asas dan 30 ekor ayam segar diberikan kepada waris anak-anak yatim piatu dan keluarga pelajar yang ditimpa kesusahan.

Seterusnya, kita memulakan destinasi yang panjang untuk menyampaikan bantuan keperluan asas di Pendang sebanyak 4 pack bantuan keperluan asas dan 10 ekor ayam segar. Di Pendang, Madad diwakili oleh En Sanusi selaku wakil kawasan di Paya Rawa.

Lokasi bantuan berikutnya adalah di sekitar Kuala Nerang yang mana jumlah bantuan tersebut adalah sebanyak 14 bantuan keperluan asas dan 40 ekor ayam segar yang diwakilkan oleh Pak Teh dan En Romeli untuk diagihkan di sekitar Pedu, Kuala Nerang. Lokasi terakhir bantuan adalah di sebuah rumah yang bertempat di Kg Telui Tua, Sik

Terima kasih kepada semua yang membantu dalam menyampaikan misi bantuan kali ini. Semoga Allah membalas segala jasa dan kebaikan.