Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

2000 Ekor Ayam Segar Untuk 2000 Keluarga

Alhamdulillah! Murtadha Dakwah Centre (MADAD) sudah mencapai target untuk projek 2000 ekor ayam kepada 20,000 ahli keluarga yang memerlukan.

Untuk kali ini, bantuan keperluan asas telah pun sampai di kawasan Kampung Batu 3 di Gurun sebanyak 12 pek bantuan dan 10 ekor ayam segar. Untuk kawasan ini Madad dibantu oleh Ustaz Ahmad Ismail yang merupakan Wakil Kawasan Pas.

Seterusnya, bantuan 10 pek bantuan dan 15 ekor ayam segar diedarkan di sekitar

  • Sik
  • Taman Emas Suria
  • Taman Delima
  • Sungai Layar

Manakala di Kampung Pokok Asam pula sebanyak 25 pek bantuan dan 35 ekor ayam segar yang dibantu oleh Ust Hafiz Sharir dan pasukan.

Di kawasan Taman Sinar Mentari, bantuan yang diberikan adalah sebanyak 30 ekor ayam segar dan 12 pek bantuan keperluan. Madad diwakilkan oleh Abg Leman yang merupakan Ketua Rukun Tetangga Kawasan tersebut

Bantuan terakhir untuk kali ini adalah sebanyak 10 ekor ayam segar yang diwakilkan kepada Cikgu Rusli dan Pakcik Junaidi yang merupakan wakil PAS kawasan Sg jagung dan Kampung Teluk.

Terima kasih kepada semua yang terlibat dalam usaha bantuan kali ini. Semoga kita semua terus istiqamah, InShaAllah.

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Rombongan Madad – Lawatan dari Masjid Al Abrar, Kubang Gajah, Perlis

Alhamdulillah, hari ini kami mendapat kunjungan dari saudara kita di Masjid Al-Abrar dari Perlis. Jauh depa mai! Kami dari pihak MADAD ucapkan banyak-banyak terima kasih sudi bertandang ke MADAD dan diharapkan ini bukan kunjungan yang terakhir. Maafkan juga salah silap dan kekurangan dari team kami sepanjang anda semua berada di sini. Jemputlah mai lagi naa! 

Kuliah Dhuha – Madad ‘culik’ Ustaz Haslin Baharim

Alhamdulillah, sempena kehadiran Ustaz Haslin Baharim ke Sungai Petani, sempat juga beliau bertandang¬† ke MADAD pagi ini – atas pelawaan Ustaz Yusra. Sporting Ustaz Haslin pagi ini selepas ‘diculik’ untuk beliau sampaikan Kuliah Dhuha. “…..we have to prepare something today!” Petah Ustaz Haslin cakap English dalam pengisian berkaitan Persediaan Menghadapi Kematian. Jom kita dengar Kuliah

Rombongan Madad – Lawatan dari Pelajar Kolej Sultan Abdul Hamid, Alor Star

Alhamdulillah, hari ini kami mendapat kunjungan dari pelajar-pelajar dari Kolej Sultan Abdul Hamid. Meriah sungguh suasana di Masjid Madad hari ini. Kami dari pihak MADAD ucapkan banyak-banyak terima kasih sudi bertandang ke MADAD dan diharapkan ini bukan kunjungan yang terakhir. Maafkan juga salah silap dan kekurangan dari team kami sepanjang anda semua berada di sini.

Madad Festival – Hari Keenam : Haruman Syurga Di Palestina

Alhamdulillah, hari ini berlangsungnya kuliah yang bertajuk Haruman Syurga Di Palestina, sebagai antara pengisian MADAD Festival pada hari ke-6 ini. Selepas 43 hari pertembungan yang berlaku di Palestine-Israel, apa yang terjadi kali ini? Jom ikuti Kuliah Maghrib dari Ustaz Manis :

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.