Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

JPN proses 160,000 permohonan MyKid sejak 2021 – Hari Pendaftaran Negara di Madad

Gambar dari Sinar Harian

Alhamdulillah, baru-baru ini Hari Pendaftaran Negara ke-75 telah diadakan di Madad.

Ha! Anda tahu tak, 160,000 permohonan myKid telah diproses oleh JPN dari tahun 2021!

Ketua Pengarah JPN, Zamri Misma, berkongsi bahawa hingga kini, sekitar 40,000 MyKid telah diberikan secara beransur-ansur, mengikut kelancaran bekalan.

Namun, yang paling menarik adalah, beliau menyatakan jika anda adalah salah seorang daripada mereka yang masih menunggu MyKid, tidak perlu risau. Sebab, memiliki MyKid bukanlah wajib.

Itulah kepentingan Hari Pendaftaran Negara ni sebenarnya. Ia sebenarnya untuk menyatukan masyarakat untuk menekankan kepentingan pendaftaran kebangsaan dan kad pengenalan MyKad.

Bukan itu saja, dalam program tersebut ada 5 aktiviti best yang telah dijalankan. Antaranya:

1. Forum Jihad Ilmu Akhir Zaman

2. Serahan Bantuan kepada Asnaf

3. Majlis Bacaan Yassin dan Selawat Sempena Maulidur Rasul

4. Kempen Derma Darah (Unit Tabung Darah Hospital Sultan Abdul Halim)

5. Perasmian Program “MEKAR” (Menyemai Kasih Rakyat) Mykid

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Cabutan Bertuah meriah di Aidiladha 1445H

Alhamdulillah, cara Qurban tahun ini bukan sahaja penuh dengan keberkatan, tetapi juga diserikan dengan sesi Cabutan Bertuah yang menarik! Selepas menyelesaikan 710 bahagian dan 125 ekor lembu, kami mengadakan sesi cabutan bertuah sebagai tanda penghargaan kepada semua petugas yang telah bekerja keras. Senyuman gembira dan sorakan kegembiraan memenuhi ruang, mana tak nya – hadiah bukan

Tumbangnya 125 ekor lembu di Aidiladha 1445H

Acara Qurban tahun ini telah berjalan dengan lancar! Sebanyak 710 bahagian dan 125 ekor lembu telah diselesaikan menjelang jam 4 pagi. Terima kasih kepada semua petugas yang bekerja keras, kita telah berjaya meningkatkan kelancaran proses berbanding tahun-tahun sebelumnya. Namun, terdapat satu insiden di mana seekor lembu terlepas dan pergi ke arah van-van tahfiz. Kami memohon

“Tubuh badan itu Amanah Allah!..” – Solat Sunat Aidiladha 1445

Alhamdulillah, hari ini selepas selesai solat sunat Aidiladha, khutbah yang telah dibacakan oleh Ustaz Yaakub Yusra –  berkisarkan tajuk Kesihatan dan Tubuh Badan Amanah Allah. “…24 jam Allah bagi untuk kalian, apa yang kalian lakukan dengan masa itu?” MashaAllah, selalu kita dengar, tapi pasti akan terkesan di hati setiap kali peringatan ini diberi. Jom ikuti

Tanyalah Ustaz – Didiklah Anak Mengikut Zaman

Alhamdulillah, hari ini berlangsung siaran langsung Tanyalah Ustaz 2024 dalam topik Didik Anak Mengikut Zaman. Bersama moderator Da’i Azrin dan panelis Ustaz Mohammad Yaakub Yusra dan tetamu undangan Nureddy Nursal (Pemilik Pasukan Homebois) “…Kenapa anak-anak menjadi lebih degil dan memberontak, walaupun sudah dinasihat?” Jom ikuti ulasan lanjut dalam sesi penuh bersama panel-panel jemputan :

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.