Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Hari Pendaftaran Negara Ke-75 – Eksklusif di Madad

Alhamdulillah, hari ni kami nak announce benda best ni!

Ha, dengan rasa senang hati dan rendah diri, kami nak berkongsi maklumat tentang program JPN yang bakal berlangsung pada tarikh berikut:

Tarikh: 3 Oktober 2023 (Selasa)
Tempat: Masjid MADAD
Masa: 8.00 Pagi – 2.00 Tengah Hari

Program ini menjanjikan pelbagai aktiviti yang bermanfaat dan penuh makna. Inilah senarai 5 aktiviti best yang akan diadakan:

1. Forum Jihad Ilmu Akhir Zaman

Forum ini akan merangkumi perbincangan mendalam tentang pentingnya jihad ilmu dalam era moden. Panel forum akan menghimpunkan tokoh-tokoh ulung dalam bidang ini, termasuk Ketua Pengarah JPN dan Ustaz Yaakub Yusra. Moderator bagi forum ini ialah Ustaz Ahmad Yussof.

2. Serahan Bantuan kepada Asnaf

Kami juga akan mengadakan satu acara khas di mana kami akan menyerahkan bantuan kepada 50 asnaf yang telah dijemput. Ini adalah salah satu cara kami untuk membantu mereka yang memerlukan.


3. Majlis Bacaan Yassin dan Selawat Sempena Maulidur Rasul

Kami akan mengadakan majlis bacaan Yassin dan selawat sebagai tanda penghormatan kepada Maulidur Rasul. Ini adalah masa yang penuh keberkatan untuk bersama-sama berdoa dan merenung kebaikan.

4. Kempen Derma Darah (Unit Tabung Darah Hospital Sultan Abdul Halim)

Sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial kami, kami akan mengadakan kempen derma darah dengan kerjasama Unit Tabung Darah Hospital Sultan Abdul Halim. Sertai kami dalam usaha ini untuk menyelamatkan nyawa.

5. Perasmian Program “MEKAR” (Menyemai Kasih Rakyat) Mykid

Yang terakhir adalah perasmian program “MEKAR” yang bertujuan untuk menyemai kasih sayang di kalangan rakyat. Ini adalah langkah pertama dalam perjalanan kami untuk membantu setiap lapisan masyarakat, InshaAllah

Jadi, jangan lupa untuk datang bersama keluarga dan sahabat-sahabat. Kami berharap untuk bertemu dengan anda semua dalam program ini. Terima kasih kerana menyokong usaha kami dalam membantu masyarakat.

Boleh juga share maklumat ini kepada yang lain, supaya lebih ramai yang dapat turut serta dalam program ini. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau keperluan tambahan, sila hubungi kami di 014-601 9090.

Jumpa di Madad!

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Tanyalah Ustaz – Didiklah Anak Mengikut Zaman

Alhamdulillah, hari ini berlangsung siaran langsung Tanyalah Ustaz 2024 dalam topik Didik Anak Mengikut Zaman. Bersama moderator Da’i Azrin dan panelis Ustaz Mohammad Yaakub Yusra dan tetamu undangan Nureddy Nursal (Pemilik Pasukan Homebois) “…Kenapa anak-anak menjadi lebih degil dan memberontak, walaupun sudah dinasihat?” Jom ikuti ulasan lanjut dalam sesi penuh bersama panel-panel jemputan :

Forum Dhuha – Jauhi Skim Cepat Kaya

Alhamdulillah, topik kesedaran yang menarik hari ini, Jauhi Skim Cepat Kaya!. Lagi menarik adalah sesi hari ini dikongsi sendiri oleh Datuk Haji Mohd Asri, Mentor Pelaburan patuh syariah Malaysia, bersama-sama Ustaz Haslim Baharim. “…sedih, hanya 4% sahaja bumiputera di Malaysia yang terlibat dalam dunia saham sebenar, tetapi ramai bumiputera yang ‘terkena’ jerat scammer” Jom kita

Forum Jumaat – Ramadan Soleh, Syawal Terlondeh

Alhamdulillah, forum Malam Jumaat hari ini bertajuk  Ramadhan Soleh Syawal Terlondeh, dimeriahkan bersama-sama Ustaz Yaakub Yusra & panel jemputan Datuk Haji Mohd Asri, Ustaz Haslin Baharim & Ustaz Abdullah Khairi. “…Celakalah, Ramadan datang, Ramadan pergi. Tetapi tak diampunkan dosa” MashaAllah, selalu kita dengar, tapi pasti akan terkesan di hati setiap kali peringatan ini diberi. Jom

Kuliah Dhuha – Nuzul Al-Quran 1445H

Alhamdulillah, kami berbesar hati dan bersyukur atas kehadiran Ustaz Moqti Ahmad, untuk sesi Kuliah Dhuha di Madad. Tajuk yang dibincangkan juga lebih menyedarkan kita tentang keagungan Al-Quran. “…ada pendapat ulama menyatakan, Malam Lailatul Qadar adalah malam Nuzul AL-Quran? “ Jom kita dengarkan sesi penuh bersama Ustaz Moqti Ahmad :

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.