Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Hari Pendaftaran Negara Ke-75 – Eksklusif di Madad

Alhamdulillah, hari ni kami nak announce benda best ni!

Ha, dengan rasa senang hati dan rendah diri, kami nak berkongsi maklumat tentang program JPN yang bakal berlangsung pada tarikh berikut:

Tarikh: 3 Oktober 2023 (Selasa)
Tempat: Masjid MADAD
Masa: 8.00 Pagi – 2.00 Tengah Hari

Program ini menjanjikan pelbagai aktiviti yang bermanfaat dan penuh makna. Inilah senarai 5 aktiviti best yang akan diadakan:

1. Forum Jihad Ilmu Akhir Zaman

Forum ini akan merangkumi perbincangan mendalam tentang pentingnya jihad ilmu dalam era moden. Panel forum akan menghimpunkan tokoh-tokoh ulung dalam bidang ini, termasuk Ketua Pengarah JPN dan Ustaz Yaakub Yusra. Moderator bagi forum ini ialah Ustaz Ahmad Yussof.

2. Serahan Bantuan kepada Asnaf

Kami juga akan mengadakan satu acara khas di mana kami akan menyerahkan bantuan kepada 50 asnaf yang telah dijemput. Ini adalah salah satu cara kami untuk membantu mereka yang memerlukan.


3. Majlis Bacaan Yassin dan Selawat Sempena Maulidur Rasul

Kami akan mengadakan majlis bacaan Yassin dan selawat sebagai tanda penghormatan kepada Maulidur Rasul. Ini adalah masa yang penuh keberkatan untuk bersama-sama berdoa dan merenung kebaikan.

4. Kempen Derma Darah (Unit Tabung Darah Hospital Sultan Abdul Halim)

Sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial kami, kami akan mengadakan kempen derma darah dengan kerjasama Unit Tabung Darah Hospital Sultan Abdul Halim. Sertai kami dalam usaha ini untuk menyelamatkan nyawa.

5. Perasmian Program “MEKAR” (Menyemai Kasih Rakyat) Mykid

Yang terakhir adalah perasmian program “MEKAR” yang bertujuan untuk menyemai kasih sayang di kalangan rakyat. Ini adalah langkah pertama dalam perjalanan kami untuk membantu setiap lapisan masyarakat, InshaAllah

Jadi, jangan lupa untuk datang bersama keluarga dan sahabat-sahabat. Kami berharap untuk bertemu dengan anda semua dalam program ini. Terima kasih kerana menyokong usaha kami dalam membantu masyarakat.

Boleh juga share maklumat ini kepada yang lain, supaya lebih ramai yang dapat turut serta dalam program ini. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau keperluan tambahan, sila hubungi kami di 014-601 9090.

Jumpa di Madad!

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Rombongan Madad – Lawatan dari Masjid Al Abrar, Kubang Gajah, Perlis

Alhamdulillah, hari ini kami mendapat kunjungan dari saudara kita di Masjid Al-Abrar dari Perlis. Jauh depa mai! Kami dari pihak MADAD ucapkan banyak-banyak terima kasih sudi bertandang ke MADAD dan diharapkan ini bukan kunjungan yang terakhir. Maafkan juga salah silap dan kekurangan dari team kami sepanjang anda semua berada di sini. Jemputlah mai lagi naa! 

Kuliah Dhuha – Madad ‘culik’ Ustaz Haslin Baharim

Alhamdulillah, sempena kehadiran Ustaz Haslin Baharim ke Sungai Petani, sempat juga beliau bertandang¬† ke MADAD pagi ini – atas pelawaan Ustaz Yusra. Sporting Ustaz Haslin pagi ini selepas ‘diculik’ untuk beliau sampaikan Kuliah Dhuha. “…..we have to prepare something today!” Petah Ustaz Haslin cakap English dalam pengisian berkaitan Persediaan Menghadapi Kematian. Jom kita dengar Kuliah

Rombongan Madad – Lawatan dari Pelajar Kolej Sultan Abdul Hamid, Alor Star

Alhamdulillah, hari ini kami mendapat kunjungan dari pelajar-pelajar dari Kolej Sultan Abdul Hamid. Meriah sungguh suasana di Masjid Madad hari ini. Kami dari pihak MADAD ucapkan banyak-banyak terima kasih sudi bertandang ke MADAD dan diharapkan ini bukan kunjungan yang terakhir. Maafkan juga salah silap dan kekurangan dari team kami sepanjang anda semua berada di sini.

Madad Festival – Hari Keenam : Haruman Syurga Di Palestina

Alhamdulillah, hari ini berlangsungnya kuliah yang bertajuk Haruman Syurga Di Palestina, sebagai antara pengisian MADAD Festival pada hari ke-6 ini. Selepas 43 hari pertembungan yang berlaku di Palestine-Israel, apa yang terjadi kali ini? Jom ikuti Kuliah Maghrib dari Ustaz Manis :

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.