Sedikit Tapi InshaAllah Mencukupi

Murtadha Dakwah Centre (MADAD) kali ini bergerak ke kawasan Kota Setar, Kedah. Penduduk dikawasan Kota Setar ini dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) disebabkan kes Covid-19 yang naik secara mendadak. Kes-kes yang merebak di Kota Setar ini adalah dibawah Kluster Sungai.

MADADCARE dengan kerjasama Markas Pas Pokok Sena telah menyampaikan sumbangan 300 ekor ayam kepada 300 keluarga di kawasan PKPD Kota Setar ini. MADADCARE difahamkan bahawa PKPD dikawasan ini akan ditamatkan pada 25 September 2020.

Sumbangannya yang diberikan ini mungkin sedikit tapi InShaAllah mencukupi dengan berkat dan kesyukuran yang dikongsi bersama. Dalam AlQuran Allah SWT berfirman:

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِى لَشَدِيدٌ

Dan (ingatlah juga), tatkala Tuhanmu memaklumkan; “Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih”. (Surah Ibrahim [14] : 7)

Terima kasih pada semua pihak yang terlibat pada hari ini. Semoga Allah memudahkan urusan penduduk-penduduk di Kota Setar.