Permaidani Indah, Khusyuk Bertambah

Khusyuk dalam solat bukan lah perkara yang mudah. Tapi ada banyak cara untuk menambahkan kekhusyukan dalam beribadah. Salah satunya adalah dengan persekitaran ibadah yang selesa dan sempurna.

Oleh itu Murtadha Dakwah Centre (MADAD) dibawah program MADADCARE dengan kerjasama Pusat Khidmat Wakil Rakyat Dun Tanjung Dawai menjalankan sebuah projek menyumbang permaidani kepada surau-surau yang terpilih.

Untuk sumbangan permaidani kali ini, MADADCARE telah memperuntukkan sebanyak 5000 kaki permaidani dan sebanyak 4 buah surau yang di pilih. Wow! Banyak kan?

Surau yang MADAD pilih kali ni adalah :

  • 1) Surau Taman Malinja
  • 2) Surau Al Mu’min, Taman Saujana Indah, Fasa 6.
  • 3) Surau As Syakirin, Taman Lembah Bujang
  • 4) Surau Ar-Rahmaniah, Pusat Tarbiyyah Islam Merbok (PUTIM).

Misi sumbangan permaidani ni MADAD mulai dengan Surau Taman Malinja. Untuk pengetahuan, surau Taman Malinja adalah sebuah surau yang sangat aktif berprogram. Sebanyak 796 kaki telah disumbangkan untuk surau ni. Seterusnya adalah :

  • Surau Al Mu’min, Taman Saujana Indah (1082 kaki)
  • Surau As-Syakirin (1614 kaki)
  • Surau Ar-Rahmaniah, PUTIM (726 kaki).

Semoga sumbangan ni menambahkan lagi keselesaan dan khusyuk untuk beribadah kepada semua penduduk di kawasan surau tersebut. Jom bersama MADAD untuk bantu lebih ramai orang!

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Projek Pembangunan MADAD

PROGRESS PEMBANGUNAN MASJID TIMELAPSE (Update 12 September 2022) https://youtu.be/1zN7hDI9eWU BILIK MEETING DAN TRADER LOUNGE PEJABAT URUSAN MADAD MADAD PAINTBALL RUMAH KUCING PROJEK AKUAPONIK PROJEK PENTERNAKAN PROJEK PERTANIAN VAN JENAZAH MPV

Forum – RM 70 Ribu Satu Malam

RM70 Ribu kutipan dalam satu malam. SubhanAllah, Allah hadirkan insan-insan dermawan dalam ceramah santai. Program ni hanya santai dan tak sempat rancang dengan baik, tiga hari sebelum baru sempat promosi untuk forum ni. Memang tak jangka audience yang datang sampai penuh kemah dan ruang-ruang sekeliling termasuk tapak paintball Madad. Kutipan 70 ribu ni tak termasuk

MADAD Paintball – “Real Perang” Anak Muda

Alhamdulillah. Lagi satu pencapaian untuk Murtadha Dakwah Centre (MADAD). Gelanggang paintball MADAD telah siap dirasmikan oleh YAS Kpj. (PA) Aminurrahim Bin Mohamed, Ketua Pesuruhjaya Angkatan Pertahanan Awam Malaysia. Hampir 18 pasukan berentap untuk merebut Piala Pusingan Pengarah APM Kedah. Rata-rata team APM dari setiap daerah di Kedah. Antaranya :  APM Kuala Muda APM Kota Setar

Lepak Anak Muda – Ambang Tahun Baru

Lepak Anak Muda bersempena dengan ambang tahun baru 2022 menarik anak muda dengan program-program ilmiah. Alhamdulillah, tahun ni MADAD dalam usaha untuk kumpulkan kekuatan anak muda supaya sentiasa menjadi yang terbaik untuk agama dan negara. Sambutan sangat menggalakkan walaupun program ni dihebahkan minit-minit akhir supaya yang hadir tidak teralalu ramai. Risau juga sebab covid-19 masih

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.