Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

HuffazCamp 2023 – 11 Muka Surat Dalam Masa 5 Hari

Alhamdulillah dengan izin Allah SWT, Huffazcamp 2023 dapat dijalankan seperti yang dirancang. Untuk kali ni, Huffazcamp dihadiri oleh 50 lebih orang peserta. Peserta ini yang lulus dari saringan pertama iaitu Huffazcamp Online yang dijalankan pada bulan 12 2022.

Kesemua peserta menunjukkan komitmen yang terbaik dan semangat nak menghafal alQuran yang tinggi. Huffazcamp 2023 ini diadakan di Pendang Lake Resort, Pedang Kedah. Bermula 23 Januari sehingga 27 Januari 2023. 

Sahaja MADAD anjurkan jauh sikit dari MADAD supaya peserta dapat menghafal dalam suasana yang tenang.

Bukan sahaja menghafal, peserta juga diajarkan cara memanah yang betul daripada team Mahabbah Archery. Aktiviti memanah berjalan pada setiap petang. Secara tak langsung peserta dapat belajar sukan sunnah yang tak semua orang dapat.

Peserta diajarkan teknik-teknik menghafal mengikut kaedah karantina yang digunapakai di Maahad Integrasi MADAD (MIM). Kesemua peserta menggunakan teknik ini untuk menghafal sepanjang program. Ada peserta yang berjaya menghafal sehingga 11 muka surat sepanjang program ni berjalan.

Tahniah buat semua peserta dan pemenang dalam Huffazcamp 2023 ini.


PESERTA TERBAIK

Muhammad Uwais Alqarni bin Abd Razak

 

HAFAZAN TERBAIK

Muhammad Aqeef Darwisy bin Mohd Akmal

 

AKHLAK TERPUJI

Muhammad Asfa Iqbal bin Mohd Azhar

 

ZERO TO HERO

Ulu Azmi bin bin Yuszaini

 

PESERTA HARAPAN

Muhammad Adzleef Hazran bin Mohd Hazrin

 

Jumpa lagi di Huffazcamp yang seterusnya

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Tanyalah Ustaz – Didiklah Anak Mengikut Zaman

Alhamdulillah, hari ini berlangsung siaran langsung Tanyalah Ustaz 2024 dalam topik Didik Anak Mengikut Zaman. Bersama moderator Da’i Azrin dan panelis Ustaz Mohammad Yaakub Yusra dan tetamu undangan Nureddy Nursal (Pemilik Pasukan Homebois) “…Kenapa anak-anak menjadi lebih degil dan memberontak, walaupun sudah dinasihat?” Jom ikuti ulasan lanjut dalam sesi penuh bersama panel-panel jemputan :

Forum Dhuha – Jauhi Skim Cepat Kaya

Alhamdulillah, topik kesedaran yang menarik hari ini, Jauhi Skim Cepat Kaya!. Lagi menarik adalah sesi hari ini dikongsi sendiri oleh Datuk Haji Mohd Asri, Mentor Pelaburan patuh syariah Malaysia, bersama-sama Ustaz Haslim Baharim. “…sedih, hanya 4% sahaja bumiputera di Malaysia yang terlibat dalam dunia saham sebenar, tetapi ramai bumiputera yang ‘terkena’ jerat scammer” Jom kita

Forum Jumaat – Ramadan Soleh, Syawal Terlondeh

Alhamdulillah, forum Malam Jumaat hari ini bertajuk  Ramadhan Soleh Syawal Terlondeh, dimeriahkan bersama-sama Ustaz Yaakub Yusra & panel jemputan Datuk Haji Mohd Asri, Ustaz Haslin Baharim & Ustaz Abdullah Khairi. “…Celakalah, Ramadan datang, Ramadan pergi. Tetapi tak diampunkan dosa” MashaAllah, selalu kita dengar, tapi pasti akan terkesan di hati setiap kali peringatan ini diberi. Jom

Kuliah Dhuha – Nuzul Al-Quran 1445H

Alhamdulillah, kami berbesar hati dan bersyukur atas kehadiran Ustaz Moqti Ahmad, untuk sesi Kuliah Dhuha di Madad. Tajuk yang dibincangkan juga lebih menyedarkan kita tentang keagungan Al-Quran. “…ada pendapat ulama menyatakan, Malam Lailatul Qadar adalah malam Nuzul AL-Quran? “ Jom kita dengarkan sesi penuh bersama Ustaz Moqti Ahmad :

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.