Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

HuffazCamp 2023 – 11 Muka Surat Dalam Masa 5 Hari

Alhamdulillah dengan izin Allah SWT, Huffazcamp 2023 dapat dijalankan seperti yang dirancang. Untuk kali ni, Huffazcamp dihadiri oleh 50 lebih orang peserta. Peserta ini yang lulus dari saringan pertama iaitu Huffazcamp Online yang dijalankan pada bulan 12 2022.

Kesemua peserta menunjukkan komitmen yang terbaik dan semangat nak menghafal alQuran yang tinggi. Huffazcamp 2023 ini diadakan di Pendang Lake Resort, Pedang Kedah. Bermula 23 Januari sehingga 27 Januari 2023. 

Sahaja MADAD anjurkan jauh sikit dari MADAD supaya peserta dapat menghafal dalam suasana yang tenang.

Bukan sahaja menghafal, peserta juga diajarkan cara memanah yang betul daripada team Mahabbah Archery. Aktiviti memanah berjalan pada setiap petang. Secara tak langsung peserta dapat belajar sukan sunnah yang tak semua orang dapat.

Peserta diajarkan teknik-teknik menghafal mengikut kaedah karantina yang digunapakai di Maahad Integrasi MADAD (MIM). Kesemua peserta menggunakan teknik ini untuk menghafal sepanjang program. Ada peserta yang berjaya menghafal sehingga 11 muka surat sepanjang program ni berjalan.

Tahniah buat semua peserta dan pemenang dalam Huffazcamp 2023 ini.


PESERTA TERBAIK

Muhammad Uwais Alqarni bin Abd Razak

 

HAFAZAN TERBAIK

Muhammad Aqeef Darwisy bin Mohd Akmal

 

AKHLAK TERPUJI

Muhammad Asfa Iqbal bin Mohd Azhar

 

ZERO TO HERO

Ulu Azmi bin bin Yuszaini

 

PESERTA HARAPAN

Muhammad Adzleef Hazran bin Mohd Hazrin

 

Jumpa lagi di Huffazcamp yang seterusnya

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Rombongan Madad – Lawatan dari Masjid Al Abrar, Kubang Gajah, Perlis

Alhamdulillah, hari ini kami mendapat kunjungan dari saudara kita di Masjid Al-Abrar dari Perlis. Jauh depa mai! Kami dari pihak MADAD ucapkan banyak-banyak terima kasih sudi bertandang ke MADAD dan diharapkan ini bukan kunjungan yang terakhir. Maafkan juga salah silap dan kekurangan dari team kami sepanjang anda semua berada di sini. Jemputlah mai lagi naa! 

Kuliah Dhuha – Madad ‘culik’ Ustaz Haslin Baharim

Alhamdulillah, sempena kehadiran Ustaz Haslin Baharim ke Sungai Petani, sempat juga beliau bertandang¬† ke MADAD pagi ini – atas pelawaan Ustaz Yusra. Sporting Ustaz Haslin pagi ini selepas ‘diculik’ untuk beliau sampaikan Kuliah Dhuha. “…..we have to prepare something today!” Petah Ustaz Haslin cakap English dalam pengisian berkaitan Persediaan Menghadapi Kematian. Jom kita dengar Kuliah

Rombongan Madad – Lawatan dari Pelajar Kolej Sultan Abdul Hamid, Alor Star

Alhamdulillah, hari ini kami mendapat kunjungan dari pelajar-pelajar dari Kolej Sultan Abdul Hamid. Meriah sungguh suasana di Masjid Madad hari ini. Kami dari pihak MADAD ucapkan banyak-banyak terima kasih sudi bertandang ke MADAD dan diharapkan ini bukan kunjungan yang terakhir. Maafkan juga salah silap dan kekurangan dari team kami sepanjang anda semua berada di sini.

Madad Festival – Hari Keenam : Haruman Syurga Di Palestina

Alhamdulillah, hari ini berlangsungnya kuliah yang bertajuk Haruman Syurga Di Palestina, sebagai antara pengisian MADAD Festival pada hari ke-6 ini. Selepas 43 hari pertembungan yang berlaku di Palestine-Israel, apa yang terjadi kali ini? Jom ikuti Kuliah Maghrib dari Ustaz Manis :

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.