HuffazCamp 2021- Dari Sarawak ke Kedah Sebab Nak Jadi Huffaz alQuran

Huffazcamp tahun ni agak berbeza dengan tahun lepas. Tahun ni ujian Allah bagi kepada keluarga2 yang nak mai hantar anak2 ke kem terkandas sebab banjir. Tahun ni diserikan dengan peserta kurang upaya, adik Afiq Haikal. Malu kita yang cukup upaya ni bila tengok semangat nak hafal alQuran beliau. InShaAllah syurga buat adik.

Walapun lambat lapor diri, tetap mai jugak. Memang terbaik. Yang last minit booking tiket dari serawak ke kedah pun ada. Moga Allah mudahkan mereka2 ni untuk hafal dan jaga AlQuran. Amin.

Kem Offline ni Madad buat tapisan dari kem Online yang berlangsung seminggu sebelum kem Offline. Yang perform dan markah tinggi layak untuk join offline. Semua peserta di ajar teknik mudah dan pantas untuk jadi Huffaz AlQuran.

5 hari boleh hafal 11 halaman yang susah2. Memang terbaik habih meta la orang Kedah kata.

Terima kasih semua peserta Huffazcamp Online dan Offline! Moga yang join kali ni dapat hafal 30 Juzuk tahun depan. Amin šŸ¤²šŸ». Ikut teknik yang di ajar InShaAllah boleh.

Jumpa next HuffazCamp. Tukar Gajet Dengan AlQuran!

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Projek Pembangunan MADAD

PROGRESS PEMBANGUNAN MASJID TIMELAPSEĀ (Update 12 September 2022) https://youtu.be/1zN7hDI9eWU BILIK MEETING DAN TRADER LOUNGE PEJABAT URUSAN MADAD MADAD PAINTBALL RUMAH KUCING PROJEK AKUAPONIK PROJEK PENTERNAKAN PROJEK PERTANIAN VAN JENAZAH MPV

Forum – RM 70 Ribu Satu Malam

RM70 Ribu kutipan dalam satu malam. SubhanAllah, Allah hadirkan insan-insan dermawan dalam ceramah santai. Program ni hanya santai dan tak sempat rancang dengan baik, tiga hari sebelum baru sempat promosi untuk forum ni. Memang tak jangka audience yang datang sampai penuh kemah dan ruang-ruang sekeliling termasuk tapak paintball Madad. Kutipan 70 ribu ni tak termasuk

MADAD Paintball – “Real Perang” Anak Muda

Alhamdulillah. Lagi satu pencapaian untuk Murtadha Dakwah Centre (MADAD). Gelanggang paintball MADAD telah siap dirasmikan oleh YAS Kpj. (PA) Aminurrahim Bin Mohamed, Ketua Pesuruhjaya Angkatan Pertahanan Awam Malaysia. Hampir 18 pasukan berentap untuk merebut Piala Pusingan Pengarah APM Kedah. Rata-rata team APM dari setiap daerah di Kedah. Antaranya :Ā  APM Kuala Muda APM Kota Setar

Lepak Anak Muda – Ambang Tahun Baru

Lepak Anak Muda bersempena dengan ambang tahun baru 2022 menarik anak muda dengan program-program ilmiah. Alhamdulillah, tahun ni MADAD dalam usaha untuk kumpulkan kekuatan anak muda supaya sentiasa menjadi yang terbaik untuk agama dan negara. Sambutan sangat menggalakkan walaupun program ni dihebahkan minit-minit akhir supaya yang hadir tidak teralalu ramai. Risau juga sebab covid-19 masih

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.