Di Mana Kampung Air Mendidih?

Untuk kali ini, Murtadha Dakwah Centre (MADAD) pergi ke satu kawasan yang kurang diketahui. Jika ada penduduk Sungai Petani yang tak tahu dekat mana kampung tu, jangan risau kita sama.

Kampung ni kalau cari di google memang tak jumpa dan kalau send location pun akan dapat dekat tempat lain atau erti kata lain memang tak tepat lah kalau nak sampai di location tu. Kampung ni sebenarnya berhadapan ja dengan Hospital Sungai Petani yang lama.

Tapi itu bukanlah alasan untuk MADAD abaikan mereka. Alhamdulillah, setelah mereka menunggu dengan sabar dengan berkali-kali saling berhubung, kali ini team MADAD pun sampai.

Alhamdulillah, bantuan kali ini sebanyak 21 packs dan 100 ekor ayam kepada penduduk:

1) Pinang Tunggal

2) Kampung Air Mendidih

3) Masjid al-Barokah, Kg. Tikam Batu

4) Pantai Merdeka (Wakilkan kepada Ustaz Fadzli)

Doakan MADAD terus istiqamah dan membantu lebih banyak masyarakat yang memerlukan. Untuk yang ingin menyumbang dan turut serta bagi kebajikan ini boleh terus menghubungi Murtadha Dakwah Centre (MADAD).

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Projek Pembangunan MADAD

PROGRESS PEMBANGUNAN MASJID TIMELAPSE (Update 12 September 2022) https://youtu.be/1zN7hDI9eWU BILIK MEETING DAN TRADER LOUNGE PEJABAT URUSAN MADAD MADAD PAINTBALL RUMAH KUCING PROJEK AKUAPONIK PROJEK PENTERNAKAN PROJEK PERTANIAN VAN JENAZAH MPV

Forum – RM 70 Ribu Satu Malam

RM70 Ribu kutipan dalam satu malam. SubhanAllah, Allah hadirkan insan-insan dermawan dalam ceramah santai. Program ni hanya santai dan tak sempat rancang dengan baik, tiga hari sebelum baru sempat promosi untuk forum ni. Memang tak jangka audience yang datang sampai penuh kemah dan ruang-ruang sekeliling termasuk tapak paintball Madad. Kutipan 70 ribu ni tak termasuk

MADAD Paintball – “Real Perang” Anak Muda

Alhamdulillah. Lagi satu pencapaian untuk Murtadha Dakwah Centre (MADAD). Gelanggang paintball MADAD telah siap dirasmikan oleh YAS Kpj. (PA) Aminurrahim Bin Mohamed, Ketua Pesuruhjaya Angkatan Pertahanan Awam Malaysia. Hampir 18 pasukan berentap untuk merebut Piala Pusingan Pengarah APM Kedah. Rata-rata team APM dari setiap daerah di Kedah. Antaranya :  APM Kuala Muda APM Kota Setar

Lepak Anak Muda – Ambang Tahun Baru

Lepak Anak Muda bersempena dengan ambang tahun baru 2022 menarik anak muda dengan program-program ilmiah. Alhamdulillah, tahun ni MADAD dalam usaha untuk kumpulkan kekuatan anak muda supaya sentiasa menjadi yang terbaik untuk agama dan negara. Sambutan sangat menggalakkan walaupun program ni dihebahkan minit-minit akhir supaya yang hadir tidak teralalu ramai. Risau juga sebab covid-19 masih

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.