Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Di Mana Kampung Air Mendidih?

Untuk kali ini, Murtadha Dakwah Centre (MADAD) pergi ke satu kawasan yang kurang diketahui. Jika ada penduduk Sungai Petani yang tak tahu dekat mana kampung tu, jangan risau kita sama.

Kampung ni kalau cari di google memang tak jumpa dan kalau send location pun akan dapat dekat tempat lain atau erti kata lain memang tak tepat lah kalau nak sampai di location tu. Kampung ni sebenarnya berhadapan ja dengan Hospital Sungai Petani yang lama.

Tapi itu bukanlah alasan untuk MADAD abaikan mereka. Alhamdulillah, setelah mereka menunggu dengan sabar dengan berkali-kali saling berhubung, kali ini team MADAD pun sampai.

Alhamdulillah, bantuan kali ini sebanyak 21 packs dan 100 ekor ayam kepada penduduk:

1) Pinang Tunggal

2) Kampung Air Mendidih

3) Masjid al-Barokah, Kg. Tikam Batu

4) Pantai Merdeka (Wakilkan kepada Ustaz Fadzli)

Doakan MADAD terus istiqamah dan membantu lebih banyak masyarakat yang memerlukan. Untuk yang ingin menyumbang dan turut serta bagi kebajikan ini boleh terus menghubungi Murtadha Dakwah Centre (MADAD).

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Tanyalah Ustaz – Didiklah Anak Mengikut Zaman

Alhamdulillah, hari ini berlangsung siaran langsung Tanyalah Ustaz 2024 dalam topik Didik Anak Mengikut Zaman. Bersama moderator Da’i Azrin dan panelis Ustaz Mohammad Yaakub Yusra dan tetamu undangan Nureddy Nursal (Pemilik Pasukan Homebois) “…Kenapa anak-anak menjadi lebih degil dan memberontak, walaupun sudah dinasihat?” Jom ikuti ulasan lanjut dalam sesi penuh bersama panel-panel jemputan :

Forum Dhuha – Jauhi Skim Cepat Kaya

Alhamdulillah, topik kesedaran yang menarik hari ini, Jauhi Skim Cepat Kaya!. Lagi menarik adalah sesi hari ini dikongsi sendiri oleh Datuk Haji Mohd Asri, Mentor Pelaburan patuh syariah Malaysia, bersama-sama Ustaz Haslim Baharim. “…sedih, hanya 4% sahaja bumiputera di Malaysia yang terlibat dalam dunia saham sebenar, tetapi ramai bumiputera yang ‘terkena’ jerat scammer” Jom kita

Forum Jumaat – Ramadan Soleh, Syawal Terlondeh

Alhamdulillah, forum Malam Jumaat hari ini bertajuk  Ramadhan Soleh Syawal Terlondeh, dimeriahkan bersama-sama Ustaz Yaakub Yusra & panel jemputan Datuk Haji Mohd Asri, Ustaz Haslin Baharim & Ustaz Abdullah Khairi. “…Celakalah, Ramadan datang, Ramadan pergi. Tetapi tak diampunkan dosa” MashaAllah, selalu kita dengar, tapi pasti akan terkesan di hati setiap kali peringatan ini diberi. Jom

Kuliah Dhuha – Nuzul Al-Quran 1445H

Alhamdulillah, kami berbesar hati dan bersyukur atas kehadiran Ustaz Moqti Ahmad, untuk sesi Kuliah Dhuha di Madad. Tajuk yang dibincangkan juga lebih menyedarkan kita tentang keagungan Al-Quran. “…ada pendapat ulama menyatakan, Malam Lailatul Qadar adalah malam Nuzul AL-Quran? “ Jom kita dengarkan sesi penuh bersama Ustaz Moqti Ahmad :

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.