Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Lepak Geng Utagha – 3,000 anak muda mencorak Kehidupan Positif

Alhamdulillah dengan izin Allah SWT, lebih 3,000 anak muda terlibat dalam Program Lepak Geng Utagha yang diadakan baru-baru ini.

Menerusi program ‘Lepak Geng Utagha’, anak muda di sekitar Kedah diberi pendedahan untuk mencorak kehidupan yang positif dengan melibatkan diri dalam aktiviti riadah.

Program ini juga secara tidak langsung memberi pendedahan kepada anak muda dengan kerja kebajikan yang dapat memperkasakan bangsa, agama dan negara.

Antara program yang diadakan termasuk pertandingan bola sepak Liga Sepak Penalti dan sukan elektronik dikenali Madad E-Football 23 Mobile.

Bagi mendekatkan anak muda dengan majlis ilmu, peserta diajak untuk turut serta dalam kuliah Dhuha sebelum program bermula.

Tambahan juga program ini merupakan inisiatif Masjid Darul Murtadha bukan sahaja berfungsi sebagai rumah ibadat tetapi diperluaskan kepada pelbagai aktiviti kemasyarakatan merangkumi aspek kesihatan sesuai kehendak lapisan masyarakat terutamanya golongan muda.

Program ini juga mendapat liputan di pelbagai media dan portal lain, seperti:

Xtra –
https://www.xtra.com.my/trending/kisah-viral/program-lepak-geng-utagha-inisiatif-ajak-anak-muda-meriahkan-masjid/

Utusan Malaysia –
https://www.utusan.com.my/nasional/2023/08/3000-anak-muda-meriahkan-program-lepak-geng-utagha/

Twitter Berita Alhijrah –
https://twitter.com/beritaalhijrah/status/1685869098323107840

Tahniah buat semua peserta dan pemenang Lepak Utagha kali ini, dan terima kasih atas sokongan semua.Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Atlet Tahfiz Cemerlang Di Temasya Sukan HESA 2024

Alhamdulillah, kejayaan  Maahad Integrasi MADAD dalam Temasya Sukan HESA 2024 sangat bermakna bagi kami kerana atlet-atlet muda yang mewakili MADAD ini terdiri dari pelajar Tahfiz.  Kejayaan ini sangat bermakna, terutama sekali bagi kali pertama menyertai temasya yang melibatkan 109 sekolah agama di Kedah. Pelajar tahfiz berjaya menunjukkan bahawa mereka mampu mengimbangi antara pengajian Quran dan

MADAD Cemerlang Di Temasya Sukan HESA 2024

Alhamdulillah, tahniah diucapkan kepada Maahad Integrasi MADAD atas kejayaan cemerlang dalam Temasya Sukan HESA 2024! Ini adalah pencapaian yang luar biasa melibatkan 109 sekolah agama di negeri Kedah. Berbekalkan semangat juang luar biasa, walaupun tanpa padang yang lengkap, usaha dan dedikasi para pelajar yang berlatih setiap petang di padang SMK Tunku Ismail patut dipuji. Mereka

400 kanak-kanak meriahkan Bengkel ‘Komik Dakwah’

Alhamdulillah, telah berlangsung aktiviti Bengkel Komik Dakwah yang bertemakan “If you can’t beat them, join them!”. Dahsyat temanya kali ini, kan? Perasan tak bagaimana anak-anak kita suka melukis di dinding rumah? Jangan marah kerana itu menunjukkan mereka kreatif. Beri mereka ruang dan sokongan, mana tahu mungkin ada bakat luar biasa yang terpendam dalam diri mereka.

Cabutan Bertuah meriah di Aidiladha 1445H

Alhamdulillah, cara Qurban tahun ini bukan sahaja penuh dengan keberkatan, tetapi juga diserikan dengan sesi Cabutan Bertuah yang menarik! Selepas menyelesaikan 710 bahagian dan 125 ekor lembu, kami mengadakan sesi cabutan bertuah sebagai tanda penghargaan kepada semua petugas yang telah bekerja keras. Senyuman gembira dan sorakan kegembiraan memenuhi ruang, mana tak nya – hadiah bukan

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.