Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Lepak Geng Utagha – 3,000 anak muda mencorak Kehidupan Positif

Alhamdulillah dengan izin Allah SWT, lebih 3,000 anak muda terlibat dalam Program Lepak Geng Utagha yang diadakan baru-baru ini.

Menerusi program ‘Lepak Geng Utagha’, anak muda di sekitar Kedah diberi pendedahan untuk mencorak kehidupan yang positif dengan melibatkan diri dalam aktiviti riadah.

Program ini juga secara tidak langsung memberi pendedahan kepada anak muda dengan kerja kebajikan yang dapat memperkasakan bangsa, agama dan negara.

Antara program yang diadakan termasuk pertandingan bola sepak Liga Sepak Penalti dan sukan elektronik dikenali Madad E-Football 23 Mobile.

Bagi mendekatkan anak muda dengan majlis ilmu, peserta diajak untuk turut serta dalam kuliah Dhuha sebelum program bermula.

Tambahan juga program ini merupakan inisiatif Masjid Darul Murtadha bukan sahaja berfungsi sebagai rumah ibadat tetapi diperluaskan kepada pelbagai aktiviti kemasyarakatan merangkumi aspek kesihatan sesuai kehendak lapisan masyarakat terutamanya golongan muda.

Program ini juga mendapat liputan di pelbagai media dan portal lain, seperti:

Xtra –
https://www.xtra.com.my/trending/kisah-viral/program-lepak-geng-utagha-inisiatif-ajak-anak-muda-meriahkan-masjid/

Utusan Malaysia –
https://www.utusan.com.my/nasional/2023/08/3000-anak-muda-meriahkan-program-lepak-geng-utagha/

Twitter Berita Alhijrah –
https://twitter.com/beritaalhijrah/status/1685869098323107840

Tahniah buat semua peserta dan pemenang Lepak Utagha kali ini, dan terima kasih atas sokongan semua.Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Kuliah Dhuha Madad – Pengalaman Bermakna Buat 2000 Jemaah

Alhamdulillah, hari ni kami nak announce benda best ni! Ha, dengan rasa senang hati dan rendah diri, kami nak berkongsi maklumat tentang program JPN yang bakal berlangsung pada tarikh berikut: Tarikh: 3 Oktober 2023 (Selasa)Tempat: Masjid MADADMasa: 8.00 Pagi – 2.00 Tengah Hari Program ini menjanjikan pelbagai aktiviti yang bermanfaat dan penuh makna. Inilah senarai

Kuliah Dhuha Madad – Pengalaman Bermakna Buat 2000 Jemaah

Alhamdulillah masjid Madad menjadi saksi kepada pengisian hati yang mendalam melalui kuliah Dhuha yang dianjurkan baru-baru ini. Alhamdulillah, 1000 pinggan nasi dan 700 pinggan bubur yang lazat disediakan dengan penuh kasih sayang untuk tetamu-tetamu yang menghadiri kuliah tersebut – secara Percuma! Semua jenis makanan yang disediakan secara percuma menunjukkan semangat kebersamaan dan amal jariah yang

Lepak Geng Utagha – 3,000 anak muda mencorak Kehidupan Positif

Alhamdulillah dengan izin Allah SWT, lebih 3,000 anak muda terlibat dalam Program Lepak Geng Utagha yang diadakan baru-baru ini. Menerusi program ‘Lepak Geng Utagha’, anak muda di sekitar Kedah diberi pendedahan untuk mencorak kehidupan yang positif dengan melibatkan diri dalam aktiviti riadah. Program ini juga secara tidak langsung memberi pendedahan kepada anak muda dengan kerja kebajikan

HuffazCamp 2023 – 11 Muka Surat Dalam Masa 5 Hari

Alhamdulillah dengan izin Allah SWT, Huffazcamp 2023 dapat dijalankan seperti yang dirancang. Untuk kali ni, Huffazcamp dihadiri oleh 50 lebih orang peserta. Peserta ini yang lulus dari saringan pertama iaitu Huffazcamp Online yang dijalankan pada bulan 12 2022. Kesemua peserta menunjukkan komitmen yang terbaik dan semangat nak menghafal alQuran yang tinggi. Huffazcamp 2023 ini diadakan

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.