Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Ramadhan Di Sebalik Teratak Usang

Ramadhan kali ini ramai yang mengeluh sebab tiada bazar, tak dapat pergi taraweh dan tak dapat buat perkara yang selalu dok buat semasa Ramadhan disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Tapi pernah tak kita fikir, macam mana keadaan mereka yang lalui Ramadhan kali dalam keadaan yang serba kekurangan dan tiada makanan?

Bayangkan rumah yang duduk berlantaikan tanah berbumbungkan awan tanpa sebarang bekalan makan pula tu. Allahuu. Setelah mendapat matlumat, Murtadha Dakwah Centre (MADAD) terus pergi tempat yang memerlukan bantuan ini.

Bantuan kali ini adalah sebanyak :

  • 100 ekor ayam
  • 14 packs barang bantuan

Kawasan yang MADAD pergi kali ini adalah sekitar :

1) Taman Delima

2) Wakil kawasan semeling

3) Bandar Amanjaya

4) Taman Ria

5) Kampung Teluk

6) Bandar Astana

7) Bandar Puteri Jaya

8) Sungai Lalang

Jom bersama MADAD untuk terus membantu lebih banyak orang yang memerlukan.

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Rombongan Madad – Lawatan dari Masjid Al Abrar, Kubang Gajah, Perlis

Alhamdulillah, hari ini kami mendapat kunjungan dari saudara kita di Masjid Al-Abrar dari Perlis. Jauh depa mai! Kami dari pihak MADAD ucapkan banyak-banyak terima kasih sudi bertandang ke MADAD dan diharapkan ini bukan kunjungan yang terakhir. Maafkan juga salah silap dan kekurangan dari team kami sepanjang anda semua berada di sini. Jemputlah mai lagi naa! 

Kuliah Dhuha – Madad ‘culik’ Ustaz Haslin Baharim

Alhamdulillah, sempena kehadiran Ustaz Haslin Baharim ke Sungai Petani, sempat juga beliau bertandang¬† ke MADAD pagi ini – atas pelawaan Ustaz Yusra. Sporting Ustaz Haslin pagi ini selepas ‘diculik’ untuk beliau sampaikan Kuliah Dhuha. “…..we have to prepare something today!” Petah Ustaz Haslin cakap English dalam pengisian berkaitan Persediaan Menghadapi Kematian. Jom kita dengar Kuliah

Rombongan Madad – Lawatan dari Pelajar Kolej Sultan Abdul Hamid, Alor Star

Alhamdulillah, hari ini kami mendapat kunjungan dari pelajar-pelajar dari Kolej Sultan Abdul Hamid. Meriah sungguh suasana di Masjid Madad hari ini. Kami dari pihak MADAD ucapkan banyak-banyak terima kasih sudi bertandang ke MADAD dan diharapkan ini bukan kunjungan yang terakhir. Maafkan juga salah silap dan kekurangan dari team kami sepanjang anda semua berada di sini.

Madad Festival – Hari Keenam : Haruman Syurga Di Palestina

Alhamdulillah, hari ini berlangsungnya kuliah yang bertajuk Haruman Syurga Di Palestina, sebagai antara pengisian MADAD Festival pada hari ke-6 ini. Selepas 43 hari pertembungan yang berlaku di Palestine-Israel, apa yang terjadi kali ini? Jom ikuti Kuliah Maghrib dari Ustaz Manis :

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.