Kem Hafalan 10 Hari 3 Juzuk Al Quran

Kem 10 Hari 3 Juzuk

Kem ini sedikit berbeza perbanding kem-kem di luar sana tau.

sebab apa ?

kem ni kita ada temuduga sebelum masuk. Eh , macam nak masuk kerja je kena temuduga ?

yes. hehe.

Adik-adik yang masuk perlu di IV dahulu, sebab kita nak tahu “tahap” bacaan, kita nak tahu personality dia, kita nak tengok minat dia. Jadi mudah bila kita tahu background dia. Untuk proses hafalan nanti.

Kalau jenis kena paksa, Mak ayah sahaja beria.
Maaf kami tak buka ruang untuk yang itu.
Maaf sebab kami tak mampu lagi dari sudut tu.

Kami buka pada yang betul-betul berminat. Supports dari ibu ayah penting dan main utama.

Kem ni adalah saringan awal sebelum kemasukkan ke mahad Integrasi Madad.

Di sini kita melatih peserta teknik hafalan mudah dalam masa singkat.
Kita juga latih pelajar dispilin terhadap masa dan ilmu.

Bukti nya ?

Dalam kem ini kami adakan waktu qailullah, kita pratis terus kehidupan yang bakal mereka alami nanti sewaktu di Maahad.
Kita juga sediakan Jadual diet pemakanan yang seimbang untuk sistem hafalan dan pembelajaran peserta.

Bestnya , kita bekalkan supplement minda, Supplement sunnah juga tau.

Jadi siapa taknak anak di hantar dalam masa 10 hari.

TAPI

Dapat balik dengan boleh menghafal beberapa surah dan juzuk. Buktinya, paling tinggi rekod yang kita dapat dalam masa 10 hari, ada peserta yang dapat 10 juzuk padahal kita target 3 juzuk sahaja. Tak sangka ada pelajar boleh dapat lebih !

ni magic ke apa ni ?
tak ni betul dan real.
Kami tak cakap kalau tak ada rekod dan data tau.

lagi satu ,
Kesihatan pula terjaga dari sudut luar dan dalam. ?

amacam ?
berbaloi ke berbaloi ?