Days
Hours
Minutes
Seconds

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Jom Sertai Kempen Wakaf Untuk Mak Ayah

Kem Hafalan 10 Hari 3 Juzuk Al Quran

Kem 10 Hari 3 Juzuk

Kem ini sedikit berbeza perbanding kem-kem di luar sana tau.

sebab apa ?

kem ni kita ada temuduga sebelum masuk. Eh , macam nak masuk kerja je kena temuduga ?

yes. hehe.

Adik-adik yang masuk perlu di IV dahulu, sebab kita nak tahu “tahap” bacaan, kita nak tahu personality dia, kita nak tengok minat dia. Jadi mudah bila kita tahu background dia. Untuk proses hafalan nanti.

Kalau jenis kena paksa, Mak ayah sahaja beria.
Maaf kami tak buka ruang untuk yang itu.
Maaf sebab kami tak mampu lagi dari sudut tu.

Kami buka pada yang betul-betul berminat. Supports dari ibu ayah penting dan main utama.

Kem ni adalah saringan awal sebelum kemasukkan ke mahad Integrasi Madad.

Di sini kita melatih peserta teknik hafalan mudah dalam masa singkat.
Kita juga latih pelajar dispilin terhadap masa dan ilmu.

Bukti nya ?

Dalam kem ini kami adakan waktu qailullah, kita pratis terus kehidupan yang bakal mereka alami nanti sewaktu di Maahad.
Kita juga sediakan Jadual diet pemakanan yang seimbang untuk sistem hafalan dan pembelajaran peserta.

Bestnya , kita bekalkan supplement minda, Supplement sunnah juga tau.

Jadi siapa taknak anak di hantar dalam masa 10 hari.

TAPI

Dapat balik dengan boleh menghafal beberapa surah dan juzuk. Buktinya, paling tinggi rekod yang kita dapat dalam masa 10 hari, ada peserta yang dapat 10 juzuk padahal kita target 3 juzuk sahaja. Tak sangka ada pelajar boleh dapat lebih !

ni magic ke apa ni ?
tak ni betul dan real.
Kami tak cakap kalau tak ada rekod dan data tau.

lagi satu ,
Kesihatan pula terjaga dari sudut luar dan dalam. ?

amacam ?
berbaloi ke berbaloi ?

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Kuliah Dhuha – Last Chance Sebelum Mati

Alhamdulillah, hari ini berlangsung sesi Kuliah Dhuha bersama Ustaz Ahmad Dusuki, dengan tajuk perbincangan – Last Chance Sebelum Mati. “…ada 3 golongan manusia yang akan melalui pengalaman berbeza di Alam Kubur… Jom kita dengar Kuliah Dhuha hari ini dari Ustaz Haslin: Bukan itu sahaja, nampaknya hari ini, hari yang sibuk untuk team Bawang MADAD. Ini

Berita Duka – Pemergian Coach Azraai

Innalillahi Wainna Ilaihirajion. Hari ini kita telah dikejutkan dengan berita pemergian Coach Azraai pada pukul 12.30pm. Coach yang menjadi tunggak utama dalam penubuhan MADAD Soccer Academy, selalu meningatkan kami dan semua peserta bahawa – sukan juga adalah satu bentuk ibadah. Coach Azraai sememangnya konsisten, tekun dan tidak pernah bertanya tentang bayaran sepanjang 6 bulan pembangnan

Madad Soccer – Sesi Pemilihan Ubi Muda sudah bermula!

Alhamdulillah, harini telah berlangsung Sesi Pemilihan untuk Ubi Muda Baling. Paling mengejutkan, lebih 400 pemain muda yang datang untuk pendaftaran! Lagi mengejutkan, rakan-rakan kita yang dari luar Kedah pun turut sama memeriahkan sesi pemilihan kali inil. Setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada jurulatih-jurulatih ‘legend’ yang hadir – mengikut disiplin dan kemahiran masing-masing. Terima kasih Coach Azraai

Pengajian Sabtu – Sesi Tarannum dengan Ustaz Tarmizi dan Ustaz Fazrul

Alhamdulillah, untuk Pengajian Sabtu minggu ini, kehadiran Ustaz Tarmizi dan Ustaz Fazrul ke Masjid Madad sangat-sangatlah kami alukan. Dan MashaAllah hari ini kita dapat kelas Trannum Jiharkah dari Ustaz Tarmizi.  Yang paling best, hari ini bersama Ustaz Fazrul kita ‘membedah’ Surah Al-Kausar, sambil mendengar Trannum dari Ustaz Tarmizi. “….orang yang berselawat kepada Nabi, dan cinta

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.