Kem Hafalan 10 Hari 3 Juzuk Al Quran

Kem 10 Hari 3 Juzuk

Kem ini sedikit berbeza perbanding kem-kem di luar sana tau.

sebab apa ?

kem ni kita ada temuduga sebelum masuk. Eh , macam nak masuk kerja je kena temuduga ?

yes. hehe.

Adik-adik yang masuk perlu di IV dahulu, sebab kita nak tahu “tahap” bacaan, kita nak tahu personality dia, kita nak tengok minat dia. Jadi mudah bila kita tahu background dia. Untuk proses hafalan nanti.

Kalau jenis kena paksa, Mak ayah sahaja beria.
Maaf kami tak buka ruang untuk yang itu.
Maaf sebab kami tak mampu lagi dari sudut tu.

Kami buka pada yang betul-betul berminat. Supports dari ibu ayah penting dan main utama.

Kem ni adalah saringan awal sebelum kemasukkan ke mahad Integrasi Madad.

Di sini kita melatih peserta teknik hafalan mudah dalam masa singkat.
Kita juga latih pelajar dispilin terhadap masa dan ilmu.

Bukti nya ?

Dalam kem ini kami adakan waktu qailullah, kita pratis terus kehidupan yang bakal mereka alami nanti sewaktu di Maahad.
Kita juga sediakan Jadual diet pemakanan yang seimbang untuk sistem hafalan dan pembelajaran peserta.

Bestnya , kita bekalkan supplement minda, Supplement sunnah juga tau.

Jadi siapa taknak anak di hantar dalam masa 10 hari.

TAPI

Dapat balik dengan boleh menghafal beberapa surah dan juzuk. Buktinya, paling tinggi rekod yang kita dapat dalam masa 10 hari, ada peserta yang dapat 10 juzuk padahal kita target 3 juzuk sahaja. Tak sangka ada pelajar boleh dapat lebih !

ni magic ke apa ni ?
tak ni betul dan real.
Kami tak cakap kalau tak ada rekod dan data tau.

lagi satu ,
Kesihatan pula terjaga dari sudut luar dan dalam. ?

amacam ?
berbaloi ke berbaloi ?

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Projek Pembangunan MADAD

PROGRESS PEMBANGUNAN MASJID TIMELAPSE (Update 12 September 2022) https://youtu.be/1zN7hDI9eWU BILIK MEETING DAN TRADER LOUNGE PEJABAT URUSAN MADAD MADAD PAINTBALL RUMAH KUCING PROJEK AKUAPONIK PROJEK PENTERNAKAN PROJEK PERTANIAN VAN JENAZAH MPV

Forum – RM 70 Ribu Satu Malam

RM70 Ribu kutipan dalam satu malam. SubhanAllah, Allah hadirkan insan-insan dermawan dalam ceramah santai. Program ni hanya santai dan tak sempat rancang dengan baik, tiga hari sebelum baru sempat promosi untuk forum ni. Memang tak jangka audience yang datang sampai penuh kemah dan ruang-ruang sekeliling termasuk tapak paintball Madad. Kutipan 70 ribu ni tak termasuk

MADAD Paintball – “Real Perang” Anak Muda

Alhamdulillah. Lagi satu pencapaian untuk Murtadha Dakwah Centre (MADAD). Gelanggang paintball MADAD telah siap dirasmikan oleh YAS Kpj. (PA) Aminurrahim Bin Mohamed, Ketua Pesuruhjaya Angkatan Pertahanan Awam Malaysia. Hampir 18 pasukan berentap untuk merebut Piala Pusingan Pengarah APM Kedah. Rata-rata team APM dari setiap daerah di Kedah. Antaranya :  APM Kuala Muda APM Kota Setar

Lepak Anak Muda – Ambang Tahun Baru

Lepak Anak Muda bersempena dengan ambang tahun baru 2022 menarik anak muda dengan program-program ilmiah. Alhamdulillah, tahun ni MADAD dalam usaha untuk kumpulkan kekuatan anak muda supaya sentiasa menjadi yang terbaik untuk agama dan negara. Sambutan sangat menggalakkan walaupun program ni dihebahkan minit-minit akhir supaya yang hadir tidak teralalu ramai. Risau juga sebab covid-19 masih

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.