Ramadan Menghampiri Penghujungnya: Kenangan dan Penghargaan Buat MADAD

default

Ramadan semakin melabuhkan tirainya, dan kini hanya berbaki dua hari sebelum bulan yang penuh keberkatan ini meninggalkan kita. Hati menjadi sayu mengenangkan betapa pantas masa berlalu. Semoga Allah SWT mengizinkan kita semua untuk bertemu dengan Ramadan sekali lagi pada tahun hadapan, dengan kesihatan dan iman yang lebih kuat, insyaAllah.

Pada malam ini, solat tarawih di MADAD akan dipimpin oleh Ustaz Ashraf Naim. Untuk makluman, Ustaz Ammar Mukhlis tidak dapat bersama kita malam ini atas urusan yang tidak dapat dielakkan. Namun, insyaAllah beliau akan kembali bersama kita pada malam esok. Kami mendoakan agar segala urusan beliau dipermudahkan dan beliau dikurniakan kesihatan yang baik.

Sepanjang bulan Ramadan ini, MADAD telah menjadi saksi kepada pelbagai momen indah dan bermakna — dari suasana berbuka puasa yang meriah dan penuh kasih sayang, hinggalah kepada malam-malam tarawih yang diimami oleh qari-qari hebat yang menyentuh jiwa. Tidak kurang juga, ikatan ukhuwah yang terbina antara para pelajar, guru, dan komuniti setempat yang datang bersama-sama untuk menunaikan ibadah dan mengejar keberkatan Ramadan.

Kami ingin mengajak semua yang pernah hadir atau terlibat di MADAD sepanjang Ramadan ini untuk berkongsi memori atau pengalaman paling berharga yang mereka lalui — sama ada ketika berbuka puasa, menyertai program keilmuan, atau menunaikan solat tarawih. Setiap detik itu adalah satu pelajaran, satu kenangan, dan satu bekalan rohani buat diri kita.

Moga segala amal ibadah kita diterima oleh Allah SWT, dan semoga segala usaha kecil ini menjadi sebab untuk kita meraih keampunan dan rahmat-Nya.

Saksikan video penuh melalui pautan di bawah:
https://web.facebook.com/share/v/18n8QHjUKr/

Share:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Telegram

Related Posts

Perkongsian Ilmu Bersama Dato’ Dr. Abdul Muati di MADAD

Alhamdulillah, pada hari ini MADAD berkesempatan menerima kunjungan dan perkongsian ilmu daripada seorang tokoh ilmuwan yang disegani, iaitu Dato’ Dr. Abdul Muati @ Zamri Ahmad. Walaupun jadual kuliah beliau begitu padat, namun dengan penuh keikhlasan Dato’ Dr. Muati tetap meluangkan masa untuk bersama para jemaah di MADAD bagi menyampaikan nasihat dan ilmu yang bermanfaat. Keberadaan

MADAD Terima Kunjungan Tuan Hafizul Faiz, Tokoh Refleksi Al-Quran

Kedah, Ogos 2025 – MADAD berpeluang menerima kunjungan tokoh penulis dan penggiat ilmu Al-Quran, Tuan Hafizul Faiz, yang dikenali luas dengan karya serta kelas refleksi Al-Quran yang dijalankannya di seluruh negara. Kehadiran beliau disambut penuh penghargaan kerana menyampaikan perkongsian yang memberi kesan mendalam kepada para peserta. Dalam sesi tersebut, Tuan Hafizul Faiz menekankan kepentingan mendekatkan

Generasi Hafiz al-Quran Menyerlah di Padang Bola: Kejayaan MADAD di MASSAK

Alhamdulillah, tahun 2025 menjadi tahun penuh makna buat anak-anak soleh Tahfiz MADAD. Dalam penyertaan sulung mereka di kejohanan bola sepak sekolah-sekolah agama negeri Kedah (MASSAK 2025), pasukan MADAD bukan sahaja berjaya menampilkan persembahan cemerlang, bahkan menutup tirai dengan kejayaan bergelar juara. Lebih istimewa, perlawanan akhir menemukan pasukan MADAD dengan pasukan Daris, sahabat yang sekampung di

Kejayaan Berganda Pasukan Anak-Anak MADAD

Alhamdulillah, tahun ini Allah SWT telah melimpahkan rezeki yang begitu bermakna buat anak-anak MADAD. Dalam tempoh yang singkat, mereka telah berpeluang menyertai dua kejohanan besar secara serentak, suatu pengalaman berharga yang pastinya menjadi kenangan indah dalam perjalanan mereka. Dalam Temasya Sukan Sekolah Agama, Pondok dan Tahfiz (HESA) yang berlangsung baru-baru ini, pasukan anak-anak MADAD berjaya

PERCUMA

(PERCUMA) 42 Koleksi E-Book Percuma Khas Untuk Anda!

EBOOK PERCUMA ini akan mendedahkan pelbagai tips dan amalan yang boleh diamalkan bersama orang tersayang. Salinan buku dengan harga pasaran RM150 ini diberikan secara percuma namun terhad.